WELKE RIJOPLEIDING PAST HET BESTE BIJ JOU?

Het is verstandig om vooraf te bepalen wat voor soort rijopleiding je wilt volgen. Wil je zo snel mogelijk op pad of heb je alle tijd met het behalen van het rijbewijs? Hoe snel je je rijbewijs haalt is geheel afhankelijk van wat jij wilt. Veruit de meeste leerlingen kiezen voor een reguliere rijopleiding. Je volgt 1 of meerdere keren per week rijles en je werkt zo naar je tussentijdse-toets en praktijkexamen toe.

PRAKTIJKOPLEIDING OP MAAT

Tijdens de praktijklessen zal ik je stapsgewijs door de opleiding leiden. De rijopleiding zal afgestemd worden op jouw eigen leertempo, kennis en kunde. Wanneer je ergens moeite mee hebt, zal ik hier extra aandacht aan besteden.

TUSSENTIJDSE TOETS

Wat ik iedereen aanraad is een tussentijdse toets (t.t.t.) Dit is een proefexamen die door een CBR-examinator wordt afgenomen. Deze geeft je inzicht in je zwakke en sterke punten zodat je weet hoe je ervoor staat. In de lessen daarna kan je gericht verbeteren en dan opgaan voor het echte examen. Ook kun je met een t.t.t. vrijstelling verdienen voor de bijzondere verrichtingen en hoef je deze niet meer uit te voeren bij het examen zelf. Een t.t.t. is niet verplicht maar de slagingskans ligt na een toets wel hoger.

16,5 JAAR EN BEGINNEN MET AUTORIJDEN?

  • Rijles vanaf 16,5 jaar, 2toDrive.  Je hoeft dus niet meer tot je 18de te wachten voordat je eindelijk met rijlessen mag beginnen, hoe cool is dat?
  • Vanaf 16 jaar mag je starten met het behalen van je theorie-examen en vanaf 16,5 jaar mag je rijlessen gaan volgen en tussentijdse toets afleggen.
  • Vanaf 17 jaar mag je het praktijkexamen afleggen. Zodra je je rijbewijs hebt behaald, dan kun je tot je 18 jaar in de auto rijden samen met je coach(es) Vanaf 18 jaar mag je zelfstandig de weg op.
  • Voor vragen en meer informatie kun je kijken op 2todrive.nl. Bekijk hiernaast het filmpje "Wat is 2toDrive? Zo werkt het!" voor meer uitleg